مواد تلخ کننده الکل

ساخت وبلاگ

مواد تلخ کننده الکل

q3xr_e3.jpg

گزارش ها نشان مي دهد که برخي از افراد از الکل سفيد (الکل طبي و فرآوري شده) به عنوان مشروبات الکلي خوراکي استفاده مي کنند! به همين دليل جهت جلوگيري از اين اتفاق وزارت بهداشت به کارخانه هاي توليد کننده الکل اعلام کرده است که بايد از مواد تلخ کننده در توليد الکل استفاده کنند. با اين حال برخي از افراد همچنان از اين ماده در ترکيب مشروبات الکلي دست ساز خود استفاده مي کنند. اين در حالي است که الکل طبي بسيار مضر بوده و مي تواند سلامت انسان ها را به خطر بيندازد. به عنوان مثال در صورت مصرف الکل چوب (متانول)، اين ماده به صرعت توسط مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب مي شود و در نهايت منجر به مسموميت فرد مصرف کننده مي گردد. در اين مطلب قصد داريم به معرفي و بررسي برخي از اين مواد تلخ کننده الکل بپردازيم.

اتانول

اتانول يکي از الکل هاي بي رنگ است که خاصيت ضد باکتريايي داشته و به عنوان يک ماده ضد عفوني کننده به کار مي رود. اين ماده از طريق دستگاه گوارش شده و در بدن توزيع مي گردد. به دليل کاربردهاي زيادي که اين ماده دارد، خريد اتانول در سراسر دنيا همواره نرخ بالايي داشته و مصرف آن بسيار زياد است. اين ماده يک حلال قوي بوده و به عنوان نگهدارنده مواد دارويي نيز به کار مي رود. از ديگر کاربردهاي اتانول مي توان به استفاده از آن به عنوان ضد يخ در توليد مواد اوليه صنايع غذايي اشاره کرد. همچنين از اتانول در توليد محصولات زيبايي و مراقبت شخصي، رنگ ها و فرآورده هاي سوختي و ... استفاده مي شود. اين الکل در محصولات آرايشي و بهداشتي به عنوان يک رطوبت دهنده و نگهدارنده به کار رفته و به تميزي پوست و افزايش مدت زمان نگهداري لوسيون ها کمک مي کند. همچنين در از بين بردن ميکروارگانيسم هايي چون باکتري ها، قارچ ها و ويروس ها مفيد و موثر بوده و براي ضد عفوني کردن و شست و شوي دست ها (در صورت عدم وجود شوينده هايي چون آب و صابون) به کار مي رود. از آن جايي که اتانول يکي از الکل هايي است که با آب و ساير ترکيبات آلي مخلوط مي شود، يک حلال عالي براي رنگ ها، لاک ها و لاک الکل به شمار مي رود. از اتانول به عنوان افزودني در صنايع غذايي براي طعم و رنگ بخشيدن به غذا استفاده مي شود. اين در حالي است که اغلب در ليست مواد تشکيل دهنده مندرج بر روي بسته بندي مواد غذايي از وجود اتانول نامي برده نشده و تنها نام آن عصاره طعم دهنده آورده مي شود. 97 درصد بنزين مورد استفاده در ايالات متحده نيز از اتانول تشکيل شده که به کاهش آلودگي هوا کمک مي کند.

متانول

متانول که به عنوان متيل الکل نيز شناخته مي شود، ماده شيميايي بدون رنگ، قابل اشتغال و سمي است که از تقطير مخرب چوب به دست آمده و از ترکيب مونوکسيد کربن و هيدروژن حاصل مي شود. اين ماده با هوا، اسيدها، اکسيدان هاي قوي و عوامل احيا کننده واکنش داده و در صورت تجزيه شدن دود تند و گازهاي تجريک کننده توليد مي کند. اين ماده در ترکيبات زيادي به کار مي رود. از جمله موارد استفاده آن مي توان به کاربرد به عنوان حلال، استفاده در رنگ و رزين و انواع عطرها و برخي داروها، استفاده به عنوان ضد يخ خودروها و سوخت هاي رکات، سوخت کارخانه ها و اتومبيل هاي مسابقه اي و موتورهاي کوچک اشاره کرد. همچنين براي توليد برخي مواد شيميايي مانند فرمالدئيد و استيک اسيد نيز از متانول استفاده مي شود. کاربردهاي فراوان اين ماده به هر چه بيشتر شدن ميزان خريد متانول در سراسر دنيا منتهي شده است. اين ماده به مقدار کم در بدن انسان نيز توليد شده و همچنين به طور طبيعي در برخي از ميوه ها و سبزيجات وجود دارد.

دناتونيوم بنزوات

دتانيوم بنزوات کاتيون آمونيوم کواترنري است که دو بازوي اتيلي دارد که يکي از آن ها بنزيل بوده و ديگري آميد بزرگ تري است که اغلب بنزوات نام دارد؛ (بنزوات نمکي از اسيد بنزوئيک است.) دناتونيوم بنزوات را مي توان تلخ ترين ماده کشف شده دانست! اين ماده فاقد رنگ و بو و غير فعال است و براي نخستين بار در سال 1958 توسط يک داروساز اسکاتلندي ساخته شد. دناتونيوم بنزوات پودر کريستالي شکل و سفيد رنگ است که در روغن هاي گوزن، ناخن هاي مصنوعي، لوازن آرايشي و بهداشتي، لاک الکل، ضد يخ، مايع شست و شوي شيشه جلوي اتومبيل ها، رنگ ها و کابل هاي الکتريکي (به منظور جلوگيري از خورده شدن عايق توسط موش ها) به کار مي رود. يکي از جالب ترين و در عين حال مهم ترين کاربردهاي اين ماده که موجب شده بسياري از افراد به سراغ خريد دتانيوم بنزوات بروند اين است که به دليل طعم بيش از اندازه تلخي که دارد، براي کساني که نمي توانند خودشان عادت جويدن ناخن ها را ترک کنند راه کار مفيدي خواهد بود و فرد بلافاصله پس از گاز گرفتن و جويدن ناخن ها اين تلخي را چشيده و از ادامه اين کار دست بر مي دارد.

 

غذای خوشمزه...
ما را در سایت غذای خوشمزه دنبال می کنید

برچسب : مواد,تلخ,کننده,الکل, نویسنده : حسن ghazaykhoshmazeh بازدید : 174 تاريخ : چهارشنبه 26 آذر 1399 ساعت: 16:13